پنجشنبه, 01 آذر 1403

درست است که به عنوان یک شهروند با استفاده از وسایل نقلیه شهری بیشترین کمک را به کاهش آلودگی هوا می‌کنیم، اما روش‌های دیگری نیز برای این اقدام مسئولانه وجود دارد.

به گزارش گیلان سلامت ، به نقل از  تسنیم؛ آلودگی هوا همزمان با عصر صنعتی شدن در کشورهای پیشگام صنعت ایجاد شد و از سال 1760 تا هم‌اکنون که در سال 2021 میلادی قرار داریم, بر شدت و همه‌گیری آن افزوده شده و در حال حاضر آلودگی هوا به یکی از اصلی‌ترین بحران‌های زیست‌محیطی در سراسر جهان تبدیل شده است.

بر اساس آخرین آمار سازمان جهانی هواشناسی (WMO) در سال 2019, آلودگی هوا سالانه جان 7 میلیون نفر را در سراسر دنیا گرفت. آمار 7 میلیون نفر سازمان جهانی هواشناسی در حالی است که در این آمار تعداد مرگ‌ومیرهای وابسته به آلودگی هوا در نظر نگرفته است و اگر این آمار را هم به مرگ‌ومیرهای ناشی از آلودگی هوا اضافه کنیم این آمار, 3 یا 4 برابر بیشتر خواهد شد.

مهار آلودگی هوا بیشتر از همه در گرو تصمیمات و اقداماتی است که دولت‌ها برای آلودگی هوا اجرایی می‌کنند و نقش شهروندان در این زمینه کمتر است. مثلا یک شهروند نمی‌تواند ناوگان حمل‌ونقل را بازسازی کند, سوخت نیروگاه‌ها را ارتقاء دهد و یا خودروهای فرسوده را اسقاط کند!

در کنار اقدامات پیشگیری و مهار آلودگی هوا که دولت‌ها ملزم به انجام آن هستند, شهروندان نیز می‌توانند تا حدودی در کاهش آلودگی هوا در شهر خود موثر باشند؛ درست که به عنوان یک شهروند با استفاده از وسایل نقلیه شهری بیشترین کمک را به کاهش آلودگی هوا می‌کنیم اما روش‌های دیگری نیز برای این اقدام مسئولانه وجود دارد که در ادامه برخی از آن‌ها را مرور می‌کنیم.

1. انجام به موقع سرویس‌های موتورخانه آپارتمان‌ها

2. دفع صحیح زباله‌ها و جلوگیری از پسماندسوزی

3. تنظیم سرعت خودرو با سرعت ترافیک (به واسطه این کار استفاده از ترمز خودرو و در نتیجه تولید آلودگی سایشی خودرو کمتر می‌شود)

4. تنظیم باد چرخ‌های خودرو ( این اقدام بر کاهش مصرف سوخت خودرو تاثیر می‌گذارد)

5. تعویض به موقع فیلتر هوا

6. تنظیم به موقع موتور خودرو

7. خاموش کردن خودرو در مواقع ترافیک سنگین

8. استفاده از گیاهان موثر در کاهش آلودگی هوا در خانه

9. کاهش مصرف انرژی (آب, برق, گاز و ...)


منبع: سلامت نیوز


طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان