افرادی که در نخستین روزهای فرآیند ترک الکل هستند، احتمالا با پدیده «ابر صورتی» آشنایی دارند.
به گزارش گیلان سلامت ، آرون استرنلیخت، متخصص اعتیاد و یکی از بنیانگذاران مرکز ترک اعتیاد خانواده مستقر در شهر نیویورک، توضیح میدهد که سندرم ابر صورتی اغلب باعث شادی شدید می شود. او میگوید در حالی که احساسات مثبتی که در طول این سندروم تجربه میشوند میتوانند به عنوان انگیزهای برای ادامه مسیر هوشیاری عمل کنند، همچنین میتوانند یک حس کاذب اعتماد به نفس ایجاد کنند که مانع پیشرفت شود.
وی افزود: فردی که ابر صورتی را تجربه میکند ممکن است انگیزه کمتری برای یادگیری مهارتهای مقابله یا اجرای آنها داشته باشد، زیرا ممکن است به این باور برسد که هرگز هوس بازگشت را تجربه نخواهد کرد.
سندروم ابر صورتی چیست؟
استرنلیخت می گوید: سندرم ابر صورتی شبیه به مرحله ماه عسل در شروع یک زندگی جدید است. این شادی شدیدی است که برخی از افراد زمانی که به اعتیاد خود پایان میدهند، تجربه میکنند. ابرهای صورتی اغلب در اوایل بهبودی -گاه در چند روز اول- دیده میشوند. طول این مرحله از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
کالی استس، متخصص ترک اعتیاد در این خصوص معتقد است: «اگر کسی مدتی پس از هوشیاری از الکل، احساس سرخوشی کند، به احتمال زیاد دچار این وضعیت شده است. اغلب، سندرم ابر صورتی میتواند باعث شود که فرد باور کند اکنون میتواند بدون هیچ مانع دیگری زندگی کند. همین وضعیت به راحتی میتواند منجر به بازگشت به زمانی شود که زندگی دوباره طاقت فرسا و استرسزا گردد.
منبع: بهداشت نیوز