جمعه, 16 آذر 1403

استفاده از آجیل­ ها در رژیم غذایی روزانه علاوه بر تامین ویتامین­های مورد نیاز بدن، در بهبود بیماری­ها نقش موثری ایفا می­کند.

به گزارش گیلان سلامت، آجیل ها سرشار ار مواد مغذی بوده که در سلامتی انسان ها نقش به سزایی دارند. با خرید آجیل و مصرف روزانه آن می توان سلامتی را برای خود و خانواده مان به همراه بیاوریم.

نقش آجیل در بهبود بیماری­ها
آجیل­ها منبع غنی ویتامین­های موردنیاز بدن هستند. همچنین سرشار از کلسیم، پتاسیم، منیزیم، سدیم و… ویتامین­های گروه آ، ب، ث و د می­باشند. آجیل­ها به عنوان میان­وعده و تنقلات سالم شناخته می­شوند. آنها منابع غنی فیبر به شمار می­آیند. همچنین چربی غیراشباع موجود در آن، از ویژگی­های این خوراکی سالم برای بدن است.

از جمله مزایای مصرف آجیل­ها برای بدن، می­توان به موارد زیر اشاره نمود:

کمک به کارکرد دستگاه گوارش
پیشگیری قابل توجه بیماری دیابت نوع 2
تقویت بدن و کمک به درمان بیماری­های قلبی
تنظیم فشار خون
پیشگیری از سرطان­
مصرف آجیل­ها به دلیل نقش موثری که بهبود بیماری­ها دارند از سوی متخصصان توصیه شده است، در ادامه به برخی از خواص می­پردازیم:

تاثیر آجیل در بیماری دیابت
بیش از 420 میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت نوع دو هستند. این افراد می­توانند با ورزش و مصرف غذاها و خوراکی­های سالم و مغذی این بیماری را کنترل کرده و اثرات منفی آن را کاهش دهند. دیابت نوعی بیماری­ است که به دلیل عدم تعادل در تولید و مصرف انسولین در بدن ایجاد می­شود.

بنابراین با اختلال در کارکرد انسولین، قند خون بالا با گذشت زمان بر دیگر اعضای بدن تاثیر مخرب داشته و موجب گسترش بیماری می­شود. مطالعات زیادی نشان داده­اند که مصرف به اندازه آجیل در بهبود بیماری دیابت اثربخشی مثبتی داشته است. همچنین از ابتلای این بیماران به بیماری­های قلبی نیز جلوگیری کرده است.

این دانه­های مغذی، با دارا بودن ویتامین E، پتاسیم، اسیدهای چرب غیراشباع و فیبر ابتلا به بیماری­های مزمن را نیز تا حدود زیادی کاهش می­دهد. همچنین با تنظیم سوخت­وساز بدن، نقش مهمی در کاهش وزن ایفا می­کند که برای بیماران دیابتی بسیار مفید است. باید توجه کرد که به دلیل افزایش گلوکز موجود در خون، این تنقلات خودسرانه نباید مصرف شوند و حتما با مشورت پزشک متخصص و تغذیه باید مصرف شود.

فواید آجیل برای بیماری­های معده
بیشتر متخصصان به ویژه در حوزه طب سنتی، معتقدند که مصرف آجیل، در مواردی مثل رفلاکس معده نقش مثبتی داشته است. بنابراین توصیه می­کنند حتما از دو تا سه گردو در طول روز استفاده کنند. از خواص گردو می­توان به بهبود بیماری سنگ کلیه و حتی بیماری تنفسی نیز اشاره کرد. اندازه مصرف آجیل­ها نقش بسیار مهمی در بهبود بیماری­ها دارد.

بنابراین اگر بیش از اندازه لازم مصرف شوند، ممکن است نتیجه عکس داشته باشد. مانند زخم شدن دهان که در اثر مصرف بیش از حد گردو اتفاق می­افتد. در رابطه با زخم معده نیز متخصصان، مصرف بادام شیرین را توصیه کرده­اند. همچنین افرادی که از ناراحتی­های معده رنج می­برند می­توانند روزانه با مصرف بادام این درد را تا حد زیادی تسکین دهند.

مزیت مصرف آجیل برای بیماری­های گوارشی
در انواع مغزهای آجیل، مقدار بالایی پتاسیم موجود استکه برای بیماری­ها و ناراحتی­های گوارشی بسیار مفید ارزیابی شده است. برای مثال، پسته علاوه بر خاصیت خون­سازی و مفید بودن برای آرامش اعصاب و مغز، نقش موثری در بهبود ناراحتی گوارشی مانند اسهال دارد. هم­چنین آهن موجود در آن برای بیماری کم­خونی و کمبود آهن بسیار مفید است. به طوری­که مصرف آن برای اغلب ورزشکاران و مادران باردار و شیرده به شدت توصیه می­شود. علاوه بر این مصرف پسته در طی زمان می­تواند به گردش خون مناسب، تنظیم فشار خون و نیز بهبود کیفیت خواب کمک کرده و در سلامتی بدن نقش موثری ایفا کند.

یکی از بیماری­های گوارشی که تقریبا همه افراد در طول زندگی آن را تجربه می­کنند، یبوست می­باشد. بیماری یبوست گاه با درد و خون­ریزی همراه است. این بیماری نشان از نیاز بدن به فیبر بیشتر دارد. مطالعات مختلف نشان داده­اند، بدن هر فرد بزرگسال در طول روز به 25 تا 30 گرم فیبر نیاز دارد که از راه مواد غذایی تامین می­گردد. به منظور پیشگیری از مواردی چون نفخ و دل­درد، مصرف فیبر اهمیت زیادی دارد.

فواید مصرف آجیل برای بهبود بیماری­های کبد

یکی از بیماری­های شایع در رابطه با کبد، کبد چرب می­باشد. به دلیل دارا بودن رژیم غذایی نامناسب، چاقی و… افراد بسیاری در سنین مختلف درگیر این بیماری هستند. به طوری که آمارها بیانگر درگیر شدن بیش از 40 درصد از بزرگسالان به این بیماری است. البته می­توان با ورزش منظم و اصلاح سبک زندگی، با این بیماری خداحافظی کرد.

یکی از انواع آجیل که در بهبود بیماری کبد نقش موثری دارد، بادام زمینی است. بادام زمینی به دلیل دارا بودن چربی­ غیراشباع و مفید برای بدن، در درمان چربی کبد بسیار موثر است. باید اشاره کرد که 30 گرم بادام زمینی، به اندازه 14 گرم چربی دارد. 11 گرم از آن اسید چرب غیراشباع است، که برای بدن بسیار ضروری می­باشد. علاوه بر این، بادام زمینی در کاهش کلسترول خون نقش سودمندی ایفا می­کند.

بنابراین بهتر است در رژیم غذایی افراد با اضافه وزن بالا نیز قرار گیرد. مصرف آجیل در طول روز، میل به مصرف تنقلات ناسالم را در افراد کاهش داده و موجب افزایش سوخت­وساز بدن می­گردد. بنابراین بدن انسان با مصرف بیشتر انرژی، برای تامین نیاز خود، سراغ چربی­های اندام­های مختلف رفته و انرژی مورد نیاز را از آنجا تامین می­کند.

نقش مصرف آجیل در بهبود و سلامت پوست
مصرف آجیل در حفظ سلامت پوست و ایجاد تاخیر در پیری آن نقش مهمی دارد. مصرف روزانه این مغزها، که سرشار از املاح معدنی هستند، رطوبت پوست را حفظ کرده و به شادابی آن کمک می­کنند. برای مثال گردو، که منبع غنی امگا 3 می­باشد، می­تواند به جای ماهی مصرف شود. علاوه بر این، در حفاظت از پوست در برابر اشعه مضر نور آفتاب، نقش موثری دارد.

یکی از مغزهای مفید برای پوست، فندق است. فندق با دارا بودن ویتامین­های آ، ث و ای، پیری و ایجاد خطوط بر روی پوست را به تعویق می­اندازد. علاوه بر این به عنوان یک آبرسان قوی عمل کرده و پوست را طراوت می­بخشد. یکی دیگر از مغزهای مفید در کاهش التهابات پوستی که در درمان جوش و آکنه­های پوست نیز تاثیر قابل توجهی دارد، بادام هندی است.

تخمه آفتاب­گردان نیز از تنقلات و مغزهای خوراکی مفید به شمار می­آید که با دارا بودن آهن، منیزیم و نیز ویتامین D به حالت کشسانی پوست و حفظ کلاژن کمک می­کند. علاوه بر این با تقویت گردش خون نقش مهمی در حفظ زیبایی آن دارد.

استفاده از آجیل­ها در رژیم غذایی روزانه علاوه بر تامین ویتامین­های مورد نیاز بدن، در بهبود بیماری­هایی چون دیابت نوع دوم، ناراحتی­های معده و سیستم گوارش، شادابی پوست، بیماری­های پوستی مانند آکنه و جوش، تنظیم فشار خون و… نقش موثری ایفا می­کند

منبع:دکتر سلام



نویسنده: ص.ی

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان