استفاده از آجیل ها در رژیم غذایی روزانه علاوه بر تامین ویتامینهای مورد نیاز بدن، در بهبود بیماریها نقش موثری ایفا میکند.
به گزارش گیلان سلامت، آجیل ها سرشار ار مواد مغذی بوده که در سلامتی انسان ها نقش به سزایی دارند. با خرید آجیل و مصرف روزانه آن می توان سلامتی را برای خود و خانواده مان به همراه بیاوریم.
نقش آجیل در بهبود بیماریها
آجیلها منبع غنی ویتامینهای موردنیاز بدن هستند. همچنین سرشار از کلسیم، پتاسیم، منیزیم، سدیم و… ویتامینهای گروه آ، ب، ث و د میباشند. آجیلها به عنوان میانوعده و تنقلات سالم شناخته میشوند. آنها منابع غنی فیبر به شمار میآیند. همچنین چربی غیراشباع موجود در آن، از ویژگیهای این خوراکی سالم برای بدن است.
از جمله مزایای مصرف آجیلها برای بدن، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
کمک به کارکرد دستگاه گوارش
پیشگیری قابل توجه بیماری دیابت نوع 2
تقویت بدن و کمک به درمان بیماریهای قلبی
تنظیم فشار خون
پیشگیری از سرطان
مصرف آجیلها به دلیل نقش موثری که بهبود بیماریها دارند از سوی متخصصان توصیه شده است، در ادامه به برخی از خواص میپردازیم:
تاثیر آجیل در بیماری دیابت
بیش از 420 میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت نوع دو هستند. این افراد میتوانند با ورزش و مصرف غذاها و خوراکیهای سالم و مغذی این بیماری را کنترل کرده و اثرات منفی آن را کاهش دهند. دیابت نوعی بیماری است که به دلیل عدم تعادل در تولید و مصرف انسولین در بدن ایجاد میشود.
بنابراین با اختلال در کارکرد انسولین، قند خون بالا با گذشت زمان بر دیگر اعضای بدن تاثیر مخرب داشته و موجب گسترش بیماری میشود. مطالعات زیادی نشان دادهاند که مصرف به اندازه آجیل در بهبود بیماری دیابت اثربخشی مثبتی داشته است. همچنین از ابتلای این بیماران به بیماریهای قلبی نیز جلوگیری کرده است.
این دانههای مغذی، با دارا بودن ویتامین E، پتاسیم، اسیدهای چرب غیراشباع و فیبر ابتلا به بیماریهای مزمن را نیز تا حدود زیادی کاهش میدهد. همچنین با تنظیم سوختوساز بدن، نقش مهمی در کاهش وزن ایفا میکند که برای بیماران دیابتی بسیار مفید است. باید توجه کرد که به دلیل افزایش گلوکز موجود در خون، این تنقلات خودسرانه نباید مصرف شوند و حتما با مشورت پزشک متخصص و تغذیه باید مصرف شود.
فواید آجیل برای بیماریهای معده
بیشتر متخصصان به ویژه در حوزه طب سنتی، معتقدند که مصرف آجیل، در مواردی مثل رفلاکس معده نقش مثبتی داشته است. بنابراین توصیه میکنند حتما از دو تا سه گردو در طول روز استفاده کنند. از خواص گردو میتوان به بهبود بیماری سنگ کلیه و حتی بیماری تنفسی نیز اشاره کرد. اندازه مصرف آجیلها نقش بسیار مهمی در بهبود بیماریها دارد.
بنابراین اگر بیش از اندازه لازم مصرف شوند، ممکن است نتیجه عکس داشته باشد. مانند زخم شدن دهان که در اثر مصرف بیش از حد گردو اتفاق میافتد. در رابطه با زخم معده نیز متخصصان، مصرف بادام شیرین را توصیه کردهاند. همچنین افرادی که از ناراحتیهای معده رنج میبرند میتوانند روزانه با مصرف بادام این درد را تا حد زیادی تسکین دهند.
مزیت مصرف آجیل برای بیماریهای گوارشی
در انواع مغزهای آجیل، مقدار بالایی پتاسیم موجود استکه برای بیماریها و ناراحتیهای گوارشی بسیار مفید ارزیابی شده است. برای مثال، پسته علاوه بر خاصیت خونسازی و مفید بودن برای آرامش اعصاب و مغز، نقش موثری در بهبود ناراحتی گوارشی مانند اسهال دارد. همچنین آهن موجود در آن برای بیماری کمخونی و کمبود آهن بسیار مفید است. به طوریکه مصرف آن برای اغلب ورزشکاران و مادران باردار و شیرده به شدت توصیه میشود. علاوه بر این مصرف پسته در طی زمان میتواند به گردش خون مناسب، تنظیم فشار خون و نیز بهبود کیفیت خواب کمک کرده و در سلامتی بدن نقش موثری ایفا کند.
یکی از بیماریهای گوارشی که تقریبا همه افراد در طول زندگی آن را تجربه میکنند، یبوست میباشد. بیماری یبوست گاه با درد و خونریزی همراه است. این بیماری نشان از نیاز بدن به فیبر بیشتر دارد. مطالعات مختلف نشان دادهاند، بدن هر فرد بزرگسال در طول روز به 25 تا 30 گرم فیبر نیاز دارد که از راه مواد غذایی تامین میگردد. به منظور پیشگیری از مواردی چون نفخ و دلدرد، مصرف فیبر اهمیت زیادی دارد.
فواید مصرف آجیل برای بهبود بیماریهای کبد
یکی از بیماریهای شایع در رابطه با کبد، کبد چرب میباشد. به دلیل دارا بودن رژیم غذایی نامناسب، چاقی و… افراد بسیاری در سنین مختلف درگیر این بیماری هستند. به طوری که آمارها بیانگر درگیر شدن بیش از 40 درصد از بزرگسالان به این بیماری است. البته میتوان با ورزش منظم و اصلاح سبک زندگی، با این بیماری خداحافظی کرد.
یکی از انواع آجیل که در بهبود بیماری کبد نقش موثری دارد، بادام زمینی است. بادام زمینی به دلیل دارا بودن چربی غیراشباع و مفید برای بدن، در درمان چربی کبد بسیار موثر است. باید اشاره کرد که 30 گرم بادام زمینی، به اندازه 14 گرم چربی دارد. 11 گرم از آن اسید چرب غیراشباع است، که برای بدن بسیار ضروری میباشد. علاوه بر این، بادام زمینی در کاهش کلسترول خون نقش سودمندی ایفا میکند.
بنابراین بهتر است در رژیم غذایی افراد با اضافه وزن بالا نیز قرار گیرد. مصرف آجیل در طول روز، میل به مصرف تنقلات ناسالم را در افراد کاهش داده و موجب افزایش سوختوساز بدن میگردد. بنابراین بدن انسان با مصرف بیشتر انرژی، برای تامین نیاز خود، سراغ چربیهای اندامهای مختلف رفته و انرژی مورد نیاز را از آنجا تامین میکند.
نقش مصرف آجیل در بهبود و سلامت پوست
مصرف آجیل در حفظ سلامت پوست و ایجاد تاخیر در پیری آن نقش مهمی دارد. مصرف روزانه این مغزها، که سرشار از املاح معدنی هستند، رطوبت پوست را حفظ کرده و به شادابی آن کمک میکنند. برای مثال گردو، که منبع غنی امگا 3 میباشد، میتواند به جای ماهی مصرف شود. علاوه بر این، در حفاظت از پوست در برابر اشعه مضر نور آفتاب، نقش موثری دارد.
یکی از مغزهای مفید برای پوست، فندق است. فندق با دارا بودن ویتامینهای آ، ث و ای، پیری و ایجاد خطوط بر روی پوست را به تعویق میاندازد. علاوه بر این به عنوان یک آبرسان قوی عمل کرده و پوست را طراوت میبخشد. یکی دیگر از مغزهای مفید در کاهش التهابات پوستی که در درمان جوش و آکنههای پوست نیز تاثیر قابل توجهی دارد، بادام هندی است.
تخمه آفتابگردان نیز از تنقلات و مغزهای خوراکی مفید به شمار میآید که با دارا بودن آهن، منیزیم و نیز ویتامین D به حالت کشسانی پوست و حفظ کلاژن کمک میکند. علاوه بر این با تقویت گردش خون نقش مهمی در حفظ زیبایی آن دارد.
استفاده از آجیلها در رژیم غذایی روزانه علاوه بر تامین ویتامینهای مورد نیاز بدن، در بهبود بیماریهایی چون دیابت نوع دوم، ناراحتیهای معده و سیستم گوارش، شادابی پوست، بیماریهای پوستی مانند آکنه و جوش، تنظیم فشار خون و… نقش موثری ایفا میکند
منبع:دکتر سلام