کارشناس ارشد مامایی، مناسب ترین شیوه زایمان بدون درد و عدم استفاده مادر از دارو در آن شرایط حساس را، بهره گیری از زایمان فیزیولوژیک دانست.
به گزارش گیلان سلامت، نیلوفر باهوش کارشناس ارشد مامایی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی فارس، در گفتگویی، اظهار داشت: در روند زایمان فیزیولوژیک سعی میشود که مادر احساس راحتی کامل داشته باشد، همه امکانات در اختیار او قرار داده میشود که آسایش او تأمین شود.
وی تصریح کرد: از اصولی که در زایمان فیزیولوژیک قابل انجام است امکان حضور همراه برای مادر است. همچنین در این شیوه از زایمان، استفاده از سرم و آنژیوکت و…، ممنوع است. تمام این موارد در صورتی که واقعاً لازم باشد انجام میشود.
باهوش ادامه داد: برای انجام زایمان فیزیولوژیک، مادر باید غذاهای سبک و مایعات مصرف کند، در این روش الزامی برای دراز کشیدن روی تخت و استراحت مطلق وجود ندارد، برعکس در زایمان فیزیولوژیک مادر را تشویق میکنند که از نیروهای شکم و لگن برای پیشرفت روند زایمان استفاده کند.
وی اضافه کرد: در زایمان فیزیولوژیک، پزشک و ماما تا زمانی که مورد خطرناکی را مشاهده نکنند در روند زایمان هیچ دخالتی نخواهند داشت. در زایمان فیزیولوژیک، مادر با سرعت بیشتری بهبود پیدا میکند و عوارض ناشی از دارو را نیز تجربه نمیکند.
کارشناس ارشد مامایی تصریح کرد: در مواردی از جمله ابتلاء به پرهاکلامپسی، پرولاپس بند ناف، خونریزی شدید مادر باردار، وجود تبخال تناسلی، بارداری سه قلو یا بیشتر، بیماری قلبی یا ریوی مادر، اختلالات رشد جنین قرارگیری غیرطبیعی جنین و اختلالات لانهگزینی مانند جفت چسبنده، امکان انجام زایمان فیزیولوژیک وجود ندارد.
وی افزود: زایمان فیزیولوژیک نیز مانند زایمان با دردهایی همراه است، اما برای کاهش درد زایمان فیزیولوژیک از دارو استفاده نمیشود و میتوان از روشهای غیر دارویی با تأثیرات روحی و روانی، درد زایمان فیزیوژیک را کاهش داد.
باهوش گفت: گرمادرمانی، سرما درمانی، تکنیکهای تنفسی و به کاربردن آنها حین زایمان، آموزش به همسر و همراهی همسر در زایمان، رایحه درمانی، استفاده از موسیقی، ماساژدرمانی، آموزش تمرینات ورزشی و پوزیشن های درست و به کار بردن آنها حین زایمان، تکنیک تجسم خلاق و آب درمانی از روشهایی هستند که برای کاهش درد زایمان فیزیولوژیک مورد استفاده قرار میگیرد.
منبع: خبرگزاری مهر