ترب سفید و سیاه از خانواده تربچه هستند و به عنوان تربچه اسپانیایی در اکثر نقاط جهان و به طور گسترده در اروپا و آسیا کشت میشوند و دارای خواص فوقالعادهای هستند.
همچنین داشتن ناخنهایی زیبا و سالم یکی از مواردی است که همیشه برای خانمهایی که به زیبایی و آراستگی ظاهری خود اهمیت میدهند؛ بسیار حائز اهمیت است.
شما چطور؟ شما تا چه اندازه به زیبایی و آراستگی خود اهمیت میدهید؟ اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که دنبال راهی برای دستیابی به پوست و موی سالم هستید این گزارش را از دست ندهید.
ترب سفید و بایدها و نبایدهای مصرف آن
یک کارشناس تغذیه گفت: ترب سفید یکی از ترکیبات غذایی مفید و با ارزش است که قسمت ریشه گیاه قابل استفاده و به لحاظ کشت اولین بار در چین کشت و بعدها به شکل گسترده در مناطق دیگر همچون مصر، یونان و ایران هم کشت شد.
سارا فوضی با اشاره به اینکه گیاه ترب و آب ترب سفید یک ترکیب کامل و مغذی است؛ اظهار کرد: ترب سفید به دلیل ویتامین c که دارد؛ برای بیماریهای پوستی و التهابی بسیار موثر است و میتوانیم از این گیاه برای پیشگیری از ریزش مو، شوره سر، برای داشتن موهای براق و سالم استفاده کرد.
وی عنوان کرد: ترب سفید حاوی ویتامینهای k، a، c است و به خاطر ترکیبات مغذی که دارد در درمان مشکلات پوستی و التهابی تا حدود زیادی موثر است.
فوضی ادامه داد: این گیاه همچنین حاوی اسید فولیک و آهن است که به سلامت سلولهای بدن، پوست، مو و ناخن کمک میکند و یکی از ترکیبات بسیار مغذی است و حتی آهنی که در ترکیبات ترب سفید و سیاه وجود دارد در سلامت سیستم گردش خون و سیستم قلبی عروقی بسیار موثر است.
وی تاکید کرد: این گیاه همچنین باعث تقویت متابولیسم و افزایش سرعت متابولیسم در افراد میشود و میتواند تا حدودی به کاهش وزن در افراد نیز کمک کند.
به گفته این متخصص، به دلیل وجود کربوهیدراتهای غیرقابل هضم در ترب سفید میتوان از دریافت کالریهای اضافی و انباشت چربی در بدن جلوگیری و همچنین یکی از سبزیجات پرخاصیتی است که جذب کلسترول خون را کاهش و از بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری میکند و از لحاظ مواد معدنی ترب سفید حاوی پتاسیم، آهن، سدیم و کلسیم است و در واقع برای تعدیل و کاهش قند خون در افراد دیابتی و مصرف آن با غذابسیار موثر است.
سارا فوضی اضافه کرد: ترب سفید همچنین حاوی ترکیبات ضد میکروبی و ضد باکتریایی است که در واقع خاصیت ضد التهابی دارد و در فصول سرد سال مصرف آن در کنار غذا توصیه میشود.
وی با اشاره به اینکه ترب سفید یک ترکیب سالم است که میتواند به سلامت کبد کمک و در دفع سمهای بدن موثر باشد گفت: به دلیل پتاسیم موجود در ترب سفید در درمان خانگی فشار خون در افرادی که پرفشاری خون دارند بسیار موثر است و همچنین به کنترل دیابت کمک میکند و یک ترکیب مغذی سالم است.
فوضی در خصوص فواید ترب سفید تصریح کرد: ترب سفید همچنین خاصیت سم زدایی دارد و به عملکرد سیستم تنفسی کمک میکند و در حل خلط و مخاط موثر است و باعث میشود بدن با عفونتهای ویروسی مبارزه کند؛ همچنین برای پیشگیری از آنفولانزای فصلی و سرماخوردگی میتواند یک سبزیجات ریشهای و مفید باشد.
وی ادامه داد: آب ترب هم حاوی ویتامین سی و اسید فولیک است که در پیشگیری بسیاری از سرطانها از جمله سرطان کلیه، معده و روده موثر است.
فوضی عنوان کرد: ترب سفید برای درمان مشکلات تیروئیدی بسیار مفید و موثر است و آب ترب و یا حتی مصرف خود ترب سفید حاوی سولفور و رافانین است که به تعدیل هورمونهای تیروئیدی کمک و در سلامت کل سیستم بدن موثر است و به خاطر آب مناسبی که دارد میتواند به بدن خاصیت هیدراته بدهد که از خشکی پوست هم تا حدود زیادی جلوگیری میکند.
وی افزود: ترب سفید یکی از ترکیبات غذایی مفید و با ارزش است که قسمت ریشه گیاه قابل استفاده و به لحاظ کشت اولین بار در چین کشت و بعدها به شکل گسترده در مناطق دیگر همچون مصر، یونان و ایران هم این ترکیب کشت شد.
به گفته وی، ترب سفید به لحاظ منابع یکی از ترکیـبات بسیار غنی از ویتامینها، اسید فولیک، آنتوسیانینها است و انتی اکسیدان بسیار مناسبی دارد که از انواع سرطانها پیشگیری میکند و برای پیشگیری از اختلالات پوستی و در عملکرد مثبت و بسیار خوب مثانه و کیسه صفرا نیز موثر است.
سارا فوضی ادامه داد: از جمله خواص و فواید ترب سفید میتوان به تامین کننده فیبر رژیمی اشاره کرد که میتواند توانایی بدن را برای هضم افزایش و متابولیسم بدن را در مسیر صحیح خود قرار داده و به افزایش آن کمک کند؛ ترب سفید همچنین باعث احساس سیری طولانی مدت در افراد میشود و در کاهش وزن نیز بسیار موثر است.
وی در خصوص موارد منع مصرف ترب سفید افزود: کسانی که معده ضعیفی دارند و با خوردن ترب سیاه و سفید دچار مشکلات گوارشی، نفخ، سوءهاضمه و سنگینی سیستم گوارشی میشوند بهتر است تا رفع کامل مشکل خود و درمان مشکلات گوارشی توسط پزشک از خوردن این گیاه امتناع کنند.
ترب سیاه و خواص بینظیر آن
به گفته سارا فوضی ترب سیاه یک ترکیب پرخاصیت دارویی است که حتی در درمانهای طب سنتی هم به شیوههای مختلف از ترب سیاه استفاده میشود.
وی اظهار کرد: ترب سفید و سیاه از خانواده تربچه هستند و به عنوان تربچه اسپانیایی در اکثر نقاط جهان و به طور گسترده در اروپا و آسیا کشت میشوند و دارای خواص فوقالعادهای هستند.
فوضی بیان کرد: ترب سیاه حاوی مس، فیبر، آهن، منیزیم، پتاسیم، سلنیوم، ویتامین a، ویتامین b یک و ویتامین c و e است.
وی عنوان کرد: از مزایای و خواص ترب سیاه میتوان به محافظت از سلامت کبد، منبع ویتامین c اشاره کرد؛ ترب سیاه همچنین در تقویت سیستم ایمنی بدن، تعدیل سطح کلسترول، افزایش روند متابولیسم یا سوخت و ساز بدن، کاهش وزن، درمان کم کاری تیروئید موثر و یکی از سبزیجات ریشهای پرخاصیت با خاصیت سم زدایی قوی است که میتواند در سلامت پوست، مو، درمان سرفههای خشک و ناشی از سرماخوردگی و سرفههای ناشی از آلرژیهای فصل پاییز و زمستان تاثیرگذار باشد.
فوضی تاکید کرد: ترب سیاه به دلیل دارا بودن فیبر رژیمی مناسب میتواند به سلامت سیستم گوارشی کمک کند و همچنین بخاطر اینکه یکی از ترکیبات مغذی و سالم است که حاوی آنتی اکسیدانی به نام گلوتاتیون است که این انزیم سبب فعال شدن فعالیت آنزیمهای کبدی میشود و همچنین باعث تعادل سازی گلوتاتیون شده و یکی از سبزیجات بسیار مهمی است که به سلامت کبد کمک میکند و کسانی که بیماری چربی کبد دارند؛ میتوانند از ترب سیاه به صورت رنده شده همراه با کمی آبغوره و یا آبلیموی تازه در کنار غذاها استفاده کنند.
وی در ادامه سخنان خود افزود: ترب سیاه یکی از منابع غذایی است که این ترکیب میتواند از استرس، سرطان، الزایمر و بیماری پارکینسون پیشگیری کند.
به گفته سارا فوضی، به دلیل وجود ویتامین سی و پتاسیمی که در خود دارد به افرادی که پرفشاری خون دارند مصرف ترب سیاه در حد اعتدال و اندازه در کنار غذاها به عنوان یکی از سبزیجات ریشهای سالم توصیه میشود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین ترب سیاه به دلیل ویتامین سی و پتاسیم و منیزیمی که دارد میتواند از بدن در مقابل خطرهای ناشی از سکته مغزی و سکته قلبی محافظت و همچنین به تعدیل کلسترول خون کمک در بدن کمک میکند.
فوضی در پایان سخنان خود یادآور شد: ترب سیاه به دلیل پتاسیم و سلنیومی که دارد در درمان کم کاری تیروئید تا حدودی یکی از ترکیبات سبزیجات ریشهای مناسب است و ازبدن محافظت کند.
منبع: بهداشت نیوز