یکشنبه, 16 دی 1403

شما می توانید به فرزندتان کمک کنید تا تجربه مثبتی از واکسیناسیون داشته باشد. درک اینکه وقتی فرزندتان واکسینه شود چه اتفاقی می افتد می تواند کار را برای هر دوی شما آسان تر کند.واکسن قبل از مدرسه یا همان واکسن های ۶ سالگی واکسن های سه گانه و فلج اطفال و ام ام آر (MMR) است.

به گزارش گیلان سلامت ،به نقل از کانادا واکسیناسیون کودکان بهترین راه برای در امان ماندن آنها از بسیاری از بیماری های جدی و کشنده است. شما می توانید با واکسیناسیون به موقع و به روز نگه داشتن واکسن های کودکان خود به محافظت از آنها کمک کنید.

اما پس از واکسن ممکن است مدتی فرزندتان با مشکلاتی مواجه شود که معمولاً 1 تا 3 روز پس از تزریق واکسن ایجاد می شوند. عوارض جانبی شدید بسیار نادر است.

واکسن  6 سالگی شامل MRR - سه گانه –فلج اطفال -سرخک و سرخجه و اوریون میباشد که باید در سنین بین 4 تا 6 سالگی زده شود.

 
اگر فرزندم سرما خورده یا تب داشته باشد واکسن بزند؟
اگر کودک شما مریض است یا زمانی که زمان واکسیناسیون او تب دارد، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید. آنها می توانند ارزیابی کنند که آیا دادن واکسن درست است یا بهتر است صبر کنید تا فرزندتان دیگر بیمار نشود.

 

قبل از واکسیناسیون 6 سالگی
به یاد داشته باشید که هنگام مراجعه به ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا اداره بهداشت عمومی سوابق واکسیناسیون فرزند خود را با خود ببرید. 

 

در طول واکسیناسیون
ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است چند سوال در مورد سلامت فرزندتان بپرسد، مانند اینکه آیا او آلرژی یا مشکلات سلامتی دارد.

در اینجا مواردی وجود دارد که می توانید برای کمک به کودک خود در طول واکسیناسیون انجام دهید.

آرام باشید. کودک شما ممکن است به احساسات شما واکنش نشان دهد. وقتی آرامش داشته باشید و مثبت بمانید، فرزندتان نیز شادتر خواهد بود.
در اغوشش بگیرید. در طول واکسیناسیون کودک خود را در آغوش بگیرید و با او صحبت کنید. مطالعات نشان داده است که کودکانی که در آغوش گرفته می شوند در حالی که سوزن می گیرند کمتر گریه می کنند.
حواسش را پرت کنید. صدا یا لمس آرام و آرام شما می تواند به آرامش کودک شما کمک کند. همینطور یک اسباب بازی مورد علاقه، گفتن داستان یا آواز خواندن.
 

عوارض بعد از واکسیناسیون
اکثر کودکان پس از واکسیناسیون خوب هستند. ممکن است کودک شما اصلاً واکنشی به واکسن نداشته باشد. در برخی موارد، فرزند شما ممکن است:

خواب آلودتر از حد معمول باشد؛
تب کم دارند
یک نقطه زخم، متورم یا قرمز در جایی که سوزن وارد شده است داشته باشد.
این واکنش ها طبیعی هستند و معمولا بین 12 تا 24 ساعت طول می کشند. می‌توانید برای کاهش درد یا کاهش تب به فرزندتان دارویی بدهید. از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود بپرسید که چه دارویی بهترین است.

 

قبل از رفتن به خانه
از شما خواسته می شود که 15 تا 20 دقیقه بعد از واکسیناسیون فرزندتان در کلینیک منتظر بمانید. این به این دلیل است که مانند هر دارویی، احتمال بسیار جزئی یک واکنش آلرژیک جدی (آنافیلاکسی) وجود دارد.

علائم یک واکنش آلرژیک جدی عبارتند از:

مشکلات تنفسی (خس خس سینه)
تورم صورت
بثورات قرمز لکه دار روی پوست (کهیر)
اگر هر یک از این علائم را مشاهده کردید، بلافاصله با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی صحبت کنید. آنها می دانند که برای مقابله با واکنش آلرژیک چه کاری انجام دهند.

 

چه زمانی با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید؟
واکنش های جدی به واکسن ها بسیار نادر است. اگر کودک شما پس از واکسیناسیون علائم غیرعادی داشت با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی  تماس بگیرید.

علائم غیرمعمول ممکن است شامل موارد زیر باشد:

تب بالای 40 درجه سانتیگراد (104 درجه فارنهایت)؛
گریه یا سر و صدا برای بیش از 24 ساعت؛
بدتر شدن تورم در جایی که سوزن وارد شد
خواب آلودگی غیر معمول
چیزی که مسلم است این است که شما فرزندت را بهتر میشناسی. اگر بعد از واکسیناسیون متوجه چیزی شدی که طبیعی نیست، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید.

 

چه واکسن های دیگری به کودک بزنم؟
واکسن پره ونار 13 (واکسن پرونار 13) که به واکسن ذات الریه نیز معروف است ، برای جلوگیری از عفونت ذات الریه ،عفونت خون، عفونت  مغز، عفونت  گوش و پیشگیری از سینوزیت مفید است و برای همه سنین قابل تزریق می باشد.اگر میخواهید کودک  در مقابل این بیماری ها هم ایمن شود باید خودتان آن را تهیه کنید چرا که این واکسن در سیستم واکسیناسیون کشوری نیست و تزریق نمیشود.این واکسن بهتر است در دوسالگی کودک تزریق شود. یک کودک ۲ ساله و یا بیشتر در زمان اولین تزریق  تنها به یک تزریق بدون دوز تقویت‌کننده نیاز داشته دارد درحالیکه اگر فرزندتان کوچکتر از دوسال باشد باید با پزشک درباره دوزهای یادآور آن مشورت کنید.

واکسن دیگری که برای ایمن تر کردن کودک میتوانید بزنید واکسن گارداسیل است که از بیماری های خطرناکی نظیر زگیل تناسلی و انواع سرطان ها از جمله سرطان دهانه رحم پیشگیری میکند. تزریق این واکسن در درمان کسی که مبتلا شده تاثیری  ندارد، اما می‌تواند از ابتلا به انواع دیگر ویروس پیشگیری نماید. بهتر است این واکسن قبل از شروع فعالیت جنسی فرزندتان و حوالی ده سالگی تزریق شود.

واکسن کرونا هم یکی دیگر از واکسن هایی است که حتما باید به فرزندتان تزریق کنید اما چون این بیماری نوپدید است بهتر است قبل از تزریق درباره نوع آن و تعداد دفعات تزری با مراقبین بهداشتی مشورت کنید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سی دی سی اگر کودک شما شرایط پزشکی خاصی دارد که او را در معرض خطر عفونت قرار می دهد یا در حال سفر هستید، با پزشک کودک خود در مورد واکسن های اضافی که ممکن است به آن نیاز داشته باشد صحبت کنید.

اگر فرزندتان یک نوبت از واکسن هایش را نزده ، نیازی نیست از نو شروع کنید. فقط برای تزریق بعدی به پزشک فرزندتان مراجعه کنید.

منبع: سلامت نیوز

برچسب‎ها : واکسن, کودک,

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان