دوشنبه, 16 مهر 1403

خدیجه رحمانی کارشناس و پژوهشگر نغذیه گفت :«چربی هایی که در مغزها وجود دارند جزو چربی های مفید است و عمدتا دارای ویتامین E هستند و حاوی برخی از عناصر مفید مثل سلنیوم، منیزیم، روی، آهن و برخی ویتامین ها مثل ویتامین های گروه B و اسید فولیک می باشند لذا توصیه به مصرف روزانه مغزها به صورت متنوع می شود. میزان توصیه شده برای مصرف مغزها در روز به مقدار 30 گرم یا یک مشت است.»

به گزارش گیلان سلامت مدت زمانی طولانی است که در رابطه با خطرات مصرف بادام زمینی در دوران بارداری، بحث های مختلفی در دنیای پزشکی، مطرح  شده است. سال ها پیش، در تلاش برای جلوگیری از آلرژی های مرتبط با بادام زمینی، که گاهی اوقات می تواند کشنده نیز باشند، آکادمی کودکان ایالات متحده، به طور خلاصه به زنان در معرض خطر این آلرژی، توصیه کرد تا در طول دوران بارداری و شیردهی، از خوردن بادام زمینی و هر چه که با این ماده ی غذایی تهیه می شود، دوری کنند.

به گزارش سلامت نیوز در سال 2008، این گروه توصیه های خود را پس گرفت و با صدور بیانیه ی تازه ای اظهار داشت که تاثیر خوردن یا نخوردن بادام زمینی در طول دوران بارداری و شیردهی، نامشخص می باشد.

با این وجود، سال گذشته بررسی در این زمینه انجام گرفت و گزارش آن در مجله ی آلرژی و ایمنی شناسی بالینی به چاپ رسید. این بررسی مشخص ساخت، کودکانی که نسبت به مواد غذایی دیگر آلرژی دارند، ممکن است بیشتر در معرض ابتلاء به آلرژی های مرتبط با بادام زمینی قرار داشته باشند؛ البتّه اگر مادران این کودکان، در طول دوران بارداری خود از بادام زمینی و مشتقات آن استفاده کرده باشند.
 

مصرف بادام زمینی را محدود کنید

خدیجه رحمانی در گفت و گو با خبرنگار سلامت نیوز، گفت:« کره بادام زمینی جزو گروه مغزها است که این گروه شامل گردو،بادام،پسته،فندق،تخمه ها و دانه های روغنی می باشد که در هرم غذایی در گروه چربی ها قرار می گیرند که این گروه باید در رژیم غذایی افراد قرار گیرد اما مصرف آنها باید به صورت محدود باشد. »

وی در ادامه گفت:« برای اینکه رژیم غذایی متعادلی داشته باشیم توصیه ما این است که در مصرف هر گروه غذایی باید تنوع را رعایت کنیم یعنی به صورت ثابت از یک ماده غذایی استفاده نکنیم به دلیل اینکه هر ماده غذایی ممکن است حاوی برخی مواد مغذی به مقدار زیاد باشد و در مقابل حاوی برخی مواد مغذی دیگر به میزان کم باشد لذا اگر به صورت ثابت از این ماده غذایی استفاده کنیم باعث تجمع بیش از حد مواد مغذی موجود در این ماده غذایی در بدن می شود و بالعکس.همین عدم بالانس باعث بروز بیماری ها در بدن می شود به همین دلیل باید تنوع را حتی در گروه مغزها هم رعایت کنیم و باید از مغزها به صوت متنوع استفاده کنیم.»

مادرانی که در طول سه ماهه ی سوم بارداری خود، بیش از دیگر مادران باردار بادام زمینی مصرف کرده باشند، احتمال بیشتری دارد که کودکان شان از حساسیت بیشتری نسبت به بادام زمینی برخوردار باشند و گرفتار آلرژی این ماده ی غذایی شوند.

 

مصرف بادام زمینی در طول دوران بارداری، تا چه حدّ خطرناک می باشد؟

این تحقیق، ثابت نکرد که مصرف بادام زمینی در طول دوران بارداری، باعث آلرژی بادام زمینی در کودکان می شود اما صرفاً نشان می دهد، کودکانی که مادران شان در طول دوران بارداری، بادام زمینی مصرف کرده اند، هنگامی که تست های آلرژی می دهند، حساسیت بیشتری را نسبت به آلرژی از خود نشان می دهند. در این مطالعه، محققان 503 کودک را که علائم احتمالی آلرژی نسبت به تخم مرغ یا شیر را از خود نشان داده بودند، یا نسبت به غذاهایی آلرژی داشتند که سبب خارش پوست می شد، مورد ارزیابی قرار دادند. نتایج این مطالعه نشان داد که 140 کودک نسبت به بادام زمینی، آلرژی شدید دارند.

علّت آن هم مصرف بادام زمینی مادران شان در طول دوران بارداری بود. با این وجود، محققان خاطر نشان ساختند که در این زمینه باید تحقیقات بیشتری صورت بگیرد. دکتر اسکات سیچیرِر، محقق این مطالعه از مدرسه ی پزشکی نیویورک، در سخنانی اظهار داشت: "مطالعه ی ما حساسیت به بادام زمینی را مورد بررسی قرار داده است، و نه آلرژی به این ماده ی غذایی را. به چند سال زمان نیاز است تا واقعاً دریابیم چرا این کودکان به آلرژی بادام زمینی مبتلا می شوند".

مطابق با اظهارات دکتر سیچیرِر، ادلّه ی کافی برای اثبات این حقیقت وجود ندارد که آیا مصرف بادام زمینی در طول دوران بارداری، واقعا موجب آلرژی های دائمی می شود، و نه حساسیت های کوتاه مدت و موقتی.

 

آلرژی بادام زمینی تا چه حدّی شایع است؟

از هر صد کودک، یک نفر به بادام زمینی، آلرژی دارد. و تعداد مبتلایان به این آلرژی در دهه ی گذشته، روند افزایشی داشته است.
حدود 20 درصد از کودکان، پیش از 6 سالگی، علائم این آلرژی را از خود نشان می دهند. بر اساس بررسی های صورت گرفته، حدود 3 میلیون آمریکایی از این آلرژی رنج می برند.

 

آلرژی بادام زمینی تا چه حدّی جدی می باشد؟

 بادام زمینی، علّت اصلی واکنش های کشنده و خطرناک در مواد غذایی محسوب می شود. در برخی افراد، حتّی تکه ای کوچک از بادام زمینی می تواند آنها را با واکنش خطرناکی به نام آنافیلاکس مواجه سازد. علائم آن عبارتند از: تورم گلو که تنفس را با مشکل مواجه می سازد، اُفت شدید فشار خون (تشنج)، نبض سریع، و سرگیجه یا از دست دادن هوشیاری.

واکنش های خفیف تر شامل موارد زیر می باشد: کهیر، خارش، سوزش اطراف دهان، ناراحتی دستگاه گوارش، و خِس خِس سینه.

 

چگونه این آلرژی را درمان کنیم؟

هیچ روش درمانی برای آلرژی بادام زمینی وجود ندارد. تنها روش موجود برای اجتناب از این واکنش ها، دوری از مصرف بادام زمینی و پروتئین بادام زمینی می باشد. پروتئینی که می تواند بسیار چالش برانگیز باشد و در بسیاری از غذاها وجود دارد؛ از غذاهای آسیایی و چینی گرفته تا غذاهای سنتی و محلی؛

در سس های اسپاگتی، انواع شیرینی، آبنبات ها و بستنی های مخصوص، و غذاهایی که در روغن بادام زمینی سرخ می شوند، این پروتئین یافت می شود. در واکنش های خفیف، آنتی هیستامین ها مانند بنادیریل به فرو نشاندن علائم، کمک شایان توجهی می کند. ولی در افرادی که واکنش های شدیدی نشان می دهند، تزریق فوری اپی نفرین، ضروری می باشد. پس مراقب خود باشید!!!

منبع: سلامت نیوز

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان