تحقیقات پژوهشگران نشان می دهد افرادی که به طور منظم خود را وزن می کنند، بدون ایجاد تغییرات دیگری در رژیم غذایی یا سبک زندگی، به میزان بیشتر و بهتری می توانند وزن خود را کاهش دهند.
به گزارش گیلان سلامت به نقل از سیناپرس، مطالعات پژوهشگران نشان می دهد که عمل ساده وزن کردن خود توسط ترازو به طور روزانه برای کاهش وزن موثر است. بر این اساس و طبق مطالعه ای که روی ۲۹۶ خانم دانشجو انجام شد، مشخص شد چک کردن دائمی وزن می تواند در کاهش وزن موثر باشد.
این مطالعات دو سال به طول انجامیده و گفتنی است هیچ یک از زنان حاضر در مطالعه، در هیچ نوع برنامه کاهش وزن ثبت نام نکرده بودند. محققان با بررسی شرایط افراد فوق دریافتند که این تکنیک کمک می کند تا کاهش وزن خود را در صورت ترکیب با رژیم غذایی و ورزش دو برابر کنند.
نتایج این مطالعات همچنین نشان داد زنانی که حداقل یک دوره روزانه خود توزینی داشتند، کاهش وزن بیشتری را نسبت به سایرین تجربه کردند.
دکتر دایان روزنبام، نویسنده اول این مطالعه، درباره موضوع فوق گفت: اگرچه از دست دادن وزن و کاهش شاخص توده بدنی و درصد چربی بدن در افراد مطالعه شده در این تحقیق، کم بود، اما این نتایج واقعا قابل توجه است زیرا باید در نظر گرفت که این این زنان بخشی از برنامه کاهش وزن محسوب نشده و در حال گذران عادی زندگی خود بودند. باید اعتراف کنم که ما انتظار نداشتیم که در غیاب مداخله های خارجی مرتبط با کاهش وزن، افراد وزن خود را کاهش دهند.
باید توجه داشت که این مطالعه لزوماً نشان نمی دهد که وزن کردن دائمی باعث کاهش وزن می شود اما این امکان وجود دارد که رابطه بین خود وزن کردن و وزن به دلیل اجتناب از ترازو در میان افرادی که افزایش وزن را تجربه کردهاند، ایجاد شود.
نتایج یک مطالعه دیگر که توسط دکتر پاکانوفسکی انجام شده است نیز نشان می دهد که وزن کردن روزانه با کاهش ۱۰ درصدی وزن بدن در طول سال مرتبط است.
دکتر مگان باترین، یکی از اعضای این تیم مطالعاتی درباره پدیده فوق، گفت: وزن کردن منظم خود می تواند انگیزه شما را برای انجام رفتارهای غذایی سالم و ورزش ایجاد کند، زیرا شواهدی را در اختیار شما قرار می دهد که نشان می دهد این رفتارها در کاهش وزن یا جلوگیری از افزایش آن موثر هستند.
محققان معتقدند اگر شما افزایش وزن را روی ترازو مشاهده کردید، این اطلاعات می تواند شما را برای ایجاد یک تغییر ترغیب کند. شرح کامل این مطالعه در مجله تخصصی Journal of Behavioral Medicine منتشر شده است.
منبع: سلامت نیوز